Een vordering uit handen geven

Een factuur die niet betaald wordt, zelfs niet na meerdere herinneringen en aanmaningen is ontzettend vervelend en frustrerend. 

Onbetaalde facturen zijn ergernis nummer 1

Een mogelijkheid die je hebt als je zelf het geld niet kan incasseren, is jouw incasso bij een incassobureau neerleggen.

Het kan overigens wel goed werken om je klant een laatste waarschuwing te sturen dat het dossier naar een incassobureau gaat als betaling opnieuw uitblijft.

Voor het incasseren van de openstaande factuur heeft een incassobureau geen andere middelen tot zijn beschikking dan jij zelf hebt. Maar incassobureau heeft wel veel ervaring in de omgang met debiteuren, er zijn incassospecialisten werkzaam en daarnaast heeft een incassobureau duidelijke en doordachte procedures die zij  kan inzetten om de vordering te incasseren. Wat vooral doorslaggevend kan zijn is dat vreemde ogen dwingen en dat de debiteur tot betaling overgaat.

Spring snel naar:

1. Wat als de debiteur weigert?

De vervolgstappen

ls de debiteur weigert te betalen dan heeft het incassobureau een goed netwerk om vervolgstappen te ondernemen. Het incassobureau kan jou begeleiden tijdens een procedure bij de rechter voor vorderingen tot € 25.000,00.

Voor vorderingen boven € 25.000,00  moet je een advocaat in de arm te nemen. Vaak maakt het incassobureau dan gebruik van zijn netwerk en kan jou koppelen aan een advocaat die de procedure kan voeren.

Stelt de rechter jou in het gelijk en betaalt de debiteur nog steeds niet, dan kan het incassobureau een gerechtsdeurwaarder inschakelen. Deze kan executiemiddelen toepassen, zoals een beslaglegging, om het verschuldigde geld alsnog te innen

2. Uw vordering uit handen geven

Incasso met een directe aanpak

Wilt u uw vordering uit handen geven aan Gocasso? Wij nemen uw vordering van u over en zorgen ervoor dat debiteuren op de juiste momenten benaderd worden over nog openstaande facturen. U krijgt wekelijks een overzicht van ons met reeds betaalde- en openstaande facturen. Wanneer een factuur niet binnen de gestelde termijn betaald wordt schakelen wij over op incasso. De juristen van Gocasso gaan meteen voor u aan de slag om alle debiteurendossiers zo snel mogelijk succesvol af te sluiten.

Uw geld snel incasseren?

Bij Gocasso zorgen we ervoor dat elk dossier de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wilt u kennismaken met de directe werkwijze van Gocasso? Dien dan meteen uw incasso in en we gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag!