Mijn klant betaalt niet, wat kan ik doen?

Heb jij een klant die niet betaalt? En weet je niet precies welke vervolgstappen je moet ondernemen? Dan kunnen wij jou helpen!

Volg dit stappenplan wanneer jouw klant niet betaalt

Heb jij een klant die niet betaalt? En weet je niet wat je nu het beste kan doen? Dan kunnen wij jou helpen. Er is niets vervelender dan een klant die niet betaalt, maar het kost ook erg veel tijd om achter jouw welverdiende geld aan te gaan. Daarom hebben wij een stappenplan voor je gemaakt. Hierin staan alle stappen vermeld die je kan volgen wanneer jouw klant weigert te betalen.  

Spring snel naar:

Stap 1: Controleer alle gegevens en neem contact op met de klant die niet betaalt

Om misverstanden te voorkomen is het belangrijk om eerst te checken of de factuur klopt. Voldoet jouw factuur aan de eisen? Check ook goed of de betalingstermijn klopt. Wanneer alle gegevens kloppen kan je contact opnemen met je klant. Bel je klant en breng de te late betaling onder de aandacht. Vertel de klant die niet betaalt, dat je hem een betalingsherinnering toestuurt.  

 

De betalingsherinnering is een vriendelijke herinnering. Meld dat je wettelijke rente in rekening gaat brengen wanneer de klant alsnog niet betaalt. Wanneer jouw klant een consument is, ben je zelfs verplicht om een aanmaning te sturen. Is jouw klant die niet betaalt een bedrijf? Dan ben je dit niet verplicht, maar wij raden alsnog aan om dit wel te doen. Persoonlijke benadering is uiteraard beter voor de klantrelatie. 

In een aanmaning (sommatiebrief) moeten de volgende zaken terugkomen: 

  • Verwijs naar de factuur, eventuele telefoongesprekken of mails en de betalingsherinnering. 
  • Stel een betalingstermijn van 14 dagen. 
  • Vermeld dat wanneer de klant wederom weigert te betalen je verdere juridische stappen gaat ondernemen. 

Stap 2: Laat de klant die niet betaalt weten wat je doet als de betaling uit blijft

Bepaal voor jezelf wat je gaat doen wanneer de klant na de nieuwe betalingstermijn nog steeds niet heeft betaald. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je stopt met de levering maar je kan de vordering ook overdragen aan een externe partij zoals een incassobureau. Daarvoor ben je bij Gocasso aan het juiste adres.  

Stap 3: Betaalt jouw klant nogsteeds niet? Schakel een incassobureau in

Is de rekening nog altijd niet betaald en is de betalingstermijn voorbij? Dan is het tijd om een incassobureau in te schakelen. Je stelt jouw debiteur dan officieel in gebreke.  

 

De meeste ondernemers die te maken krijgen met een klant die niet betaalt kiezen ervoor om een no cure no pay incassobureau in te schakelen. Wanneer er geen geld wordt geïncasseerd, betaal jij ook niets. Gocasso is een professioneel en betrouwbaar no cure no pay incassobureau. Gocasso kan het geld innen waar u recht op heeft. Je kan een incassobureau, een deurwaarder of een incasso-advocaat inschakelen. 

 

Een incassobureau stuurt brieven aan de klant die niet betaalt met het verzoek tot betaling. Gocasso biedt hierbij de helpende hand aan de debiteur waardoor de klantrelatie goed blijft. Een incassobureau mag de betaling niet afdwingen.  

 

Een deurwaarder kan een gerechtelijke procedure starten. Ook kan hij dwangmiddelen gebruiken om ervoor te zorgen dat de klant alsnog betaalt. Zo mag hij beslag leggen op de goederen van de klant om deze vervolgens te verkopen. Hiervoor heeft hij in de meeste gevallen wel eerst een vonnis van de rechter nodig.  

 

Een incasso-advocaat kan meerdere aanmaningen versturen, een dagvaarding opstellen en het faillissement van de debiteur aanvragen.  

Stap 4: Stap naar de rechter

Het kan zijn dat je ook samen met een incassobureau het betalingsconflict niet krijgt opgelost. Wat doe je dan? Er zit dan eigenlijk niet anders op dan naar de rechter te stappen. Het is hierbij belangrijk dat je een zakelijke rechtsbijstandsverzekering hebt. Zo kan je een advocaat of juridische expert inhuren.  

 

De rechter stuurt de wanbetaler vervolgens een dagvaarding. Hiermee wordt de klant die niet betaalt voor de rechter gedaagd. In deze dagvaarding staan gedetailleerde zaken vermeld over wat er wordt geëist, wat de onderbouwing is van de eis, welke bewijzen er zijn en waarom de gedaagde partij wordt aangesproken.  

 

Lees hier de 7 stappen van een dagvaardingsprocedure. 

Betaalt de klant niet? Kies voor Gocasso

Nadat je een betalingsherinnering hebt verstuurd naar de klant die niet betaalt, kan je een incassobureau inschakelen. Daarvoor ben je bij Gocasso aan het juiste adres. Veel ondernemers zijn bang om de klantrelatie te verpesten wanneer zij een incassobureau inschakelen. Daarvoor hoef je bij Gocasso niet bang te zijn. Wij benaderen incasso direct, focussen op intensieve incassoprocessen en stellen de debiteur centraal. We bieden liever de helpende hand aan de debiteur dan dat we er strenge berichten naartoe sturen. Wij geloven erin dat de beste incassoresultaten tot stand komen door direct in contact te treden met de debiteur.  

 

Betaalt jouw klant niet en wil je eindelijk het geld innen waar jij recht op hebt? Ben je hiervoor op zoek naar een kwalitatief en betrouwbaar no cure no pay incassobureau? Dan ben je bij Gocasso aan het juiste adres. Innen wij niets? Dan betaal jij ook niets. Maak kennis met onze medewerkers en neem gerust contact met ons op. 

Uw geld snel incasseren?

Bij Gocasso zorgen we ervoor dat elk dossier de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wilt u kennismaken met de directe werkwijze van Gocasso? Dien dan meteen uw incasso in en we gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag!